What

Soft Goods, design & development ondersteunt ontwerp- bureaus en fabrikanten bij ontwerp en ontwikkeling van producten met een groot aandeel textiel. Wat start met een ruwe schets of een korte design-brief kan leiden tot vernieuwende product concepten.
Soms blijft het bij inspirerende renderingen of aansprekende samples, maar ook fysiek uitgewerkte producten met productie tekeningen en een instructie manual kunnen het eindresultaat zijn.
Een opdrachtgever kan behoefte hebben aan specifieke textiel- en/ of stoffeer expertise voor kortlopende ontwikkeltrajecten, dan wel advies voor de lange termijn collecties. Of het nu om toekomst bestendige/ duurzame oplossingen, of om eigentijdse/ tijdloze ontwerpen gaat. Het werven van stoffen en fournituren, de styling, het coloreren en textiel ontwikkeling kan ook onderdeel zijn van de opdracht. In nauwe samenwerking worden de soft goods ontworpen en uitgewerkt en, indien gewenst, in productie (in Azië of Europa) begeleid. Co-creatie.
Tenslotte kan men behoefte hebben aan ondersteuning in trend-/ markt onderzoek. Dit kan dienen als opstart en ideeën generator voor een nieuw (sub-) merk of product concept. Wat uiteraard aan de basis ligt voor het ontwerpen van innovatieve, onderscheidende producten en nieuwe merken.

Wilt u weten HOE we werken?